Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a fizika háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
1987
Egy úszómedence méretei: 25m × 12m × 2m. Mekkora a medence alján a nyomás, ha a medencében 1,6m magasan áll a víz?
(A válaszhoz szükséges van-e itt minden adatra?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nincs. Egységnyi felületre ható nyomás csak a mélységtől függ.

P = ró * g * h = 1000 kg/m³ * 10 m/s² * 1,6 m = 16000 Pa
2