Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Egy 10 cm oldalú négyzet oldalait 5-szörösére növeljük. Hányszorosára nő a kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
k=4a
k=4*10=40
Ha az oldal nagyságát ötszörösére növeljük, akkor a-ból 5a lesz a képletben, tehát
k=4(5a)
k=4*(5*10)=200
200/40=5 => a kerület ötszörösére növekedett
0