Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Nagyon jó lenne ha tudna segíteni valaki.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
Számold ki a téglatest felszínét, térfogatát, ha a téglatest élei a=2cm b=7cm c=4,5cm hosszúságúak!
Számold ki a kör kerületét, területét ha a kör sugara r=17mm!
Számold ki a henger felszínét, térfogatát ha r=3cm , m=2,4cm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Téglatest felszíne:
A=2(ab+ac+bc)=2(14+9+31,5)=109 cm²
Téglatest térfogata:
V=abc=2×7×4,5=55 cm³
Kör kerülete:
K=2rπ=2×17×3,14=106,76 mm
Kör területe:
T=r²π=17²×3,14=907,46 mm²
Henger felszíne:
A=2r²π+2rπm=2×3²×3,14+2×3×3,14×2,4=56,52+45,216=101,736 cm²
Henger térfogata:
V=r²πm=3²×3,14×2,4=67,824 cm³
-1