Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1729
Egy négyzetes oszlop élei 2,8 cm és 86 mm. Számold ki a felszínét és a térfogatát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A felszíne két négyzet területe + a 4 oldala, ami téglalap.
86 mm = 8,6 cm

A = 2* ( 2,8*2,8 ) + 4* (2,8 * 8,6) = 2* 7,84 + 4* 24,08 = 112 cm²

A térfogat pedig alap terület szorozva a magassággal:
V=2,8*2,8*8,6=67,424 cm³
2