Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Az alapon fekvő szögek 180-113=67⁰

sin 67⁰ = 10,2/szár
szár=10,2/sin 67⁰= 11,08 cm

A másik alap hossza:

A magasság merőleges az alapra, ez metszi ki az x szakaszokat.

A szár-magasság-x oldalú derékszögű háromszögben:

tg 67⁰=x/10,2
x=10,2* tg 67⁰ = 24,03 cm

2* 24,03 + 8,4 = 56,46 cm a másik alap.

b)
Terület
A két alap összege szorozva a magassággal / 2

(8,4+56,46) * 10,2 /2 = 330,8 cm²
2