Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Minden segítséget köszönök!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
709
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Felírod az elemeket:

n=1: (-1)¹*sin(2*1+1)*π/4)=-1*sin(3π/4)=-1*(-1)=1
n=2: (-1)²*sin(2*2+1)*π/4)=1*sin(5π/4)=1*1=1
.
.
.

Egyébként nem nagy rejtély, hogy a sorozatod az 1;1;1;1;1;... sorozat lesz. Tehát a sorozat tagjainak összege 5.
0

Szerintem a sin értelmezését értsd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=ckb5poFkU8w
Ezután jöhet a feladat:
0