Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület, terület, felszín, térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
687
Sziasztok remélem tudtok segíteni :)
Kivágunk egy deltoidot egy 21 cm × 30 cm-es papírlapból úgy, hogy a deltoid átlói párhuzamosak és egyenlő hosszúak legyenek a lap oldalaival, ezért a két átló hossza: (csatoltam képet is ha kellene)
e = cm
f = cm
a) Mekkora a deltoid területe cm2-ben kifejezve?

b) Milyen síkidomokat kapok, ha a deltoidot elvágom az egyik átlója mentén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
e=21 cm
f=30 cm
T=(e×f)/2=630 cm² a deltoid területe
b,
A deltoid hossza egyenlő oldalúak lesznek. Mivel rombusz nem lehet, mert nem egyenlő a szögük, ezért paralelogramma lesz mert párhuzamos az oldaluk

0