Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület, terület, felszín, térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
723
Sziasztok Remélem tudtok segíteni nekem :)
1.Panka négy botot leszúrt a földbe, majd körbe kötötte madzaggal. Így egy paralelogramma alakzatot zárt körbe, melynek hosszabb oldala éppen háromszorosa a rövidebb oldalnak. Megmérte, épp 96 cm madzag érte körbe a négy botot (ebbe az összekötésre felhasznált madzag nincs beleszámolva). Hány centiméteresek a paralelogramma oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
rövidebb oldal x cm
hosszabb oldal 3*x cm

A parallelogramma szemben fekvő oldalai egyenlő hosszúak és párhuzamosak.

A kerület:
K= 2*x + 2* (3*x) = 96 cm
2x+6x=96
8x=96
x=12 cm a rövidebbik oldal
3*12=36 cm a hosszabbik oldal.
Módosítva: 6 éve
3