Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Egy kocka élei 7,2 cm. Számold ki a felszínét és a térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A kocka minden oldala négyzet és 6 oldala van.

A felszín a 6 oldal területének összege.

Egy oldalnak a területe: 7,2*7,2 cm²

A felszín: 6*7,2*7,2 cm² = 311,04 cm²

A térfogat az egyik oldal területe szorozva a "magassággal", ami pont egy él hosszával egyenlő:
V=7,2*7,2*7,2 = 373,248 cm³
Módosítva: 6 éve
2

Mellékeltem képet
0