Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gázmennyiség

Főoldal » Középiskola » Fizika
473
Egy gázmennyiség térfogata 27 °C hőmérsékleten 150 dm3. Hány oC hőmérsékletre kell felmelegíteni a gázt, hogy a térfogata állandó nyomáson 0,200 m3 legyen? (127 °C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Állandó nyomáson igaz, hogy
V₁/T₁=V₂/T₂ átrendezve T₂=V₂·T₁/V₁
V₂=0,2 m³=200 dm³
1 ⁰C=273 ⁰K T₁=27+273=300 ⁰K
T₂=200·300/150=400 ⁰K
T₂=400-273=127 ⁰C
0