Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás?

Főoldal » Középiskola » Kémia
454
400 cm3 nitrogén nyomása 0,99 bar. Állandó hőmérsékleten hány Pa-ra kell csökkenteni a nyomást, hogy az új térfogat 25%-kal nagyobb legyen az eredetinél? (7,9.104 Pa) 15
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
p₁ * V₁ = p₂ * V₂

p₁ = 0,99 bar = 99000 Pa

V₂ = 400 + (400*0,25) = 500 cm³

p₂ = p₁ * V₁ / V₂ = 99000 Pa * 400 cm³ / 500 cm³ = 79200 Pa = 7,92*10⁴ Pa
2