Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Minden segítséget köszönök!

Főoldal » Középiskola » Matematika
679
A Hungaroring pálya hossza 4381 méter. Schumacher átlagsebessége 199 km/h.
Hány km/h annak az autónak a sebessége, amelyiket ezen a pályán 199 km/h sebességgel Schumacher 3 perc 20 másodpercenként köröz le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Schumacher 3 perc 20 másodperc=10/3 perc=1/18 óra alatt (1/18)*199=199/18 km-t test meg, ez 199000/18=99500/9 méter, tehát 1 teljes körhöz képest (99500/9)-4381=(99500/9)-(39429/9)=(60071/9) m=60,071/9 kilométerrel kell, hogy többet megtegyen, ez pont annyi, amennyit a másik autó megtesz 1/18 óra alatt. Tegyük fel, hogy a másik autó sebessége v, ekkor

v*(1/18)=(60,071/9), erre v=120,142 km/h adódik, ennyi a másik autó átlagsebessége.
0