Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS FONTOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ez egy egyszerű kis behelyettesítés. Vegyük az elsőt, ahol az x koordináta nulla. 0+8=8, ennek abszolút értéke szintén 8 lesz.
Fordított esetben, amikor a második koordináta van megadva, csak megfordítod az előző műveletet. 13, lehet a 13 és a -13 abszolút éretéke is. Előbbi esetben ugye 13=x+8, vagyis az x=4, ez lesz az egyik első koordináta. A másik ugyanígy: -13=x+8, x=-21.

Ábrázolás úgy múködik, hogy megint csak behelyettesítesz. Nézzük mondjuk az origónál, ott ugye az x tengelyen vett érték 0 (és az y-on is, de az nem fontos most). Behelyettesítesz a 0-val, ugye az előbb elmagyaráztam az miért is lesz 8, és így az első pontod koordinátái (0, 8), ezeket jelölöd a négyzetrácsban, és így tovább. Az abszolútérték fügvény képe egy V, így érdemes addig jelölgetni a pontokat, amíg meg nem lesz a v csúcsa, és utána összekötni a pontokat.

Remélem így most már menni fog. Jó munkát!
0