Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromágneses rezgések

Főoldal » Középiskola » Fizika
1084
Egy rezgőkör 0,01H induktivitású tekercset és 470nF kapacitású
kondenzátort tartalmaz. Mennyi a rezgőkör sajátrezgésének
frekvenciája és periódusideje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f₀=1/(2·3,14· L*C )=1/6,28·6,8·10-6=1/42,7·10-6=0,0234·10⁶=23,4kHz
T=1/f₀=1/23,4·10³=4,27·10-5s
1