Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1377
Egy egyenlő szárú háromszög alapja 16cm, szára 10cm. Mekkora az alaphoz tartozó magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szóval egyenlőszárú háromszög. Az alap 16 cm, a két szára 10 cm, a magassága x. Ezt Pitagorasz-tétellel ki lehet számolni. mivel a magassága kell, a 16-ot el kell osztani két fele, ami 8. Ez így néz ki:
8²+x²=10² -> ezeket kiszámolom
64+x²=100 /-64
x²=36 /√
x=6
Alaphoz tartozó magassága: 6cm
1