Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, bicikli

Főoldal » Középiskola » Fizika
1460
Milyen szintkülönbséggel tud magasabbra jutni a lejtős úton a kerékpáros, aki a lejtő aljához 36 km/h sebességel érkezik és ott abbahagyja a hajtást?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1/2·m·v²=m·g·h⇒m-el egyszerűsítünk, és kifejezzük a "h", ami a magasságot jelöli
h=v²/2·g=10²/2·10=5m
(fölhasználtuk, ha a veszteségektől eltekintünk, akkor a mozgási energia egyenlő a helyzeti energiával)
0