Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Transzformáció Számítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
946
A transzformátor primer tekercsének menetszáma 1250, a szekunderé 250. Mekkora áram folyik a primer körben, ha a szekunder áramerősség 5 A?
Tehát odáig megvagyok, hogy:
Np=1250
Nsz=250
Isz=5A
Ip=?
Nem igazán tudom, hogy hogyan kellene folytatnom a feladatot. Remélem valaki tud segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Transzformáció, számítás, transzformátor, Primer, Szekunder
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Up/Usz=Isz/Ip=Np/Nsz
⇒Ip=Isz·Nsz/Np
Ip=5·250/1250=1A
1