Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna gyorsan segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
1. Mekkora a forgáskúp felszíne, ha sugara 6 cm és alkotója 15 cm.

2.Egy henger alakú bögre belső átmérője 6 cm.
Mennyi ital fér bele, ha belső magassága 7 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

π²1.feladat
a,
Forgáskúp felszíne:
A=r²π+rπa=6²×3,14+6×3,14×15=113,04+282,6=395,64 cm²
2.feladat
Térfogata a hengernek:
d=6 cm
r=3 cm
V=r²πm=3²×3,14×7=197,82 cm³=197,82 ml ital fér bele
Módosítva: 6 éve
-1