Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai számítások

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
Sziasztok tudtok nekem segíteni? Köszönöm szépen előre is a válaszokat :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
Kecske : x fő
Strucc: 100-x fő
Kecske 4x lába van
Strucc: (100-x)×2=200-2x lába van
Összesen: 4x+200-2x=262
2x+200=262
2x=62
x=31
Így 31 kecske, és 100-31=69 strucc van.
2.feladat
Összesen: x darab
Hétfőn: (x/2)+4
Kedden: (((x/2)-4)/2)+2
Szerdán:5
1,5 x+14=2x
14=0,5x
x=28 ékszer volt
3.feladat
Osztály tanulói: x
Gyalog: 1/3x
Kerékpárral: 1/4x
Többi 10
Így (1/3)x+(1/4)x+10=12x
4x+3x+120=12x
120=5x
x=24
Így 24 tanulója van az osztálynak.
4.feladat
3×(x-10)=2x-10
3x-30=2x-10
3x=2x+20
x=20 éves most a fia és 40 éves az apa
5.feladat
Ezt sajnos nem tudtam.




0