Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

Köszönöm:)
0

1. feladat
a,
x=-4
Ami az egész számok halmaza közé tartozik.
b,
a=-1, ami benne van a halmazban.
c,
a=-1, ami nincs benne a halmazban, ezért nincs megoldása az egyenletnek.
d,
y=5/3, ennek sincs megoldása mert nincs benne a halmazban
e,
e=5/3, aminek van megoldása mert benne van a kapcsos zárójelben
f,
2x+2=2x+2
2x=2x
x=x
Ez egy azonosság, ezért minden szám igaz rá ami benne van a zárójelben
4.feladat
a,
x=-3, ami benne van az alaphalmazban
b,
x=3, ez is benne van az alaphalmazban
c,
x=1,5, ez nincs benne az alaphalmazban, ezért nincs megoldása
d,
Itt az jön ki hogy x=x, ezért minden szám megoldása ami benne van a zárójelben
e,
x=3 vagy x=2, amik benne vannak az alaphalmazban
f,
Minden szám ami benne van az alaphalmazban
g,
2x+3=2x+5
3=5, ez nem igaz, ezért nincs megoldása
h,
Itt is minden szám ami benne van az alaphalmazban





















0