Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK!!! NAGYON FONTOS! FÜGGVÉNYEK

Főoldal » Középiskola » Matematika
973
Sziasztok!Aki érti kérlek oldaja me gés rajzolja le... :D

FELADAT:

A és B városok távolsága 100 km.
A-ból 8 órakkor indul el egy motoros és sebessége 35km/h
B-ből 9 órakkor indul el egy motoros és sebessége 30km/h
Kérdés: ÁBRÁZOLJA FÜGGVÉNYKÉNT
HOL ÉS MIKOR TALÁLKOZNAK?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Én értem, és le is rajzoltam. De te érted-e?
A szövegben nincs benne, de feltételeztem, hogy A -ból B -be indul, és a másik B -ből A -ba.
Módosítva: 9 éve
1

Számítással pedig így jön ki: az A-ból induló 1 óra alatt 35 km-t tesz meg, így amikor B is elindul, akkor köztük 65 km lesz a távolság. Tegyük fel, hogy x óra múlva találkoznak, ekkor az A-ból induló 35x km-t tesz meg, a B-ből induló 30x km-t, ezek összege 65 km, mivel megteszik a teljes utat:

30x+35x=65, összevonás:
65x=65, osztunk 65-tel:
x=1, tehát 1 óra múlva találkoznak B indulási idejétől, vagyis 10 órakor. Mivel a B-ből induló 35 km-t tett meg, ezért B-től 35 km-re.
1