Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
854
Sziasztok kérnék egy kis segítséget, ha lehet
Határozd meg az r sugarú körív hosszát, ha a körívhez tartozó középponti szög α, és
a)r=10 mm, α=45⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kerülete=körív

K: 2·r·π = 2·10·3,14= 20· 3,14= 6280 mm

360 -- 6280 mm
45 -- x mm

x= 6280 x 45/360 =28760/36 = 798,9 mm
0