Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok egyenletekkel?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
499
A megoldásokat írjátok le léci sürgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
-1

12. feladat
Egyik polc: x
Másik: x+16
Összesen: 2x+16=150
2x=134
x=67
Így az egyiken 67, míg a másikon 67+16=83 maci van
Ellenőrzés:
67+83=150
17. feladat
3t+3á=1500
3×180+3t=1500
3t=960
t=320 Ft-ba kerül egy szelet torta
Ellenőrzés: 3×180+3×320=1500
18. feladat
Négyesek: x
Ötösök: x+1
Hármasok: x/3
Összesen: 7x/3+1=15
7x/3=14
7x=42
x=6 négyes, 7 ötös és 2 hármasa van.
Átlag=(6×4+7×5+2×3)/15=65/15=13/3=4,3333... az átlaga
Ellenőrzés: 6+7+2=15
13.feladat
Éva:x+250
Kata: x
Összesen: 2x+250=1050
2x=800
x=400
Katának 400, és évának 650 forintja van.
Ellenőrzés: 400+650=1050
14.feladat
J+P=640
Janka: x
Péter: 640-x
x-30=670-x
x=700-x
2x=700
x=350
Jankának 350 és Péternek 290 könyve volt
Ellenőrzés: 350+290=640
Mindjárt folytatom a többit





















0

15.feladat
3.polc: x
2. polc: 4x
1. polc: 3x
Összesen: 8x=344
x=43
Így az első polcon 3×43=129, 2. polcon: 4×43=172, és a 3.-on 43 könyv található
Ellenőrzés: 129+172+43=344
16. feladat
1.-ben: x
2.-ban: x/3
3.-ban: 2×(x/3)
Összesen:
2x=264
x=132
Így a kosarakban 132, 44, 88 alma van.
Ellenőrzés: 132+44+88=264




0