Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2080
Mennyi az alumínium moláris tömege?
Mennyi a szén moláris tömege?
Atom elemi részecske nevek, jelük, relatív töltés, relatív tömege, helye az atommagba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Aluminium moláris tömege = 27 g
Szén moláris tömege = 12 g (amúgy le van írva mindkettő a periódikus rendszerben)
jel: p+ (a + felsőidexben) = proton (név)
no (az o felsőidexben) = neutron (név)
e- (a - felsőidexben) = elektron (név)
rel. töltés: p+ = +1
no = 0
e- = -1
rel. tömeg: p+ = 1
no = 1
e- = 1/1840
helyük az atommagban:
atommag: p+, no
elektron felhő: e-

0