Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! Csatoltam képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Matek házi csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a) Növekvő sorrendbe rendezed az elemeket.
b) Miután megvan a növekvő sorrend kiválasztod a középen lévő elemet, ez ugyanis a medián. Ha jól számoltam akkor 27 van, ebből a középső a 14-edik elem lesz.
d) A módusz az a szám, amelyik a legtöbbször előfordul a számsorban. Pl.: 3, 2, 3, 1 esetén a 3 a módusz, mert kétszer is előfordul, míg a többi egyszer.
e) Átlagot úgy számolunk, hogy összeadjuk az összes számot, és a legvégén elosztjuk annyival ahányan voltak. Előző példámmal élve: 3+3+2+1=9, 9/4=2,25

2.
a) Itt meg is van adva, hogy hogyan számold ki az átlagot. Mivel pl. 3 db 22 éves van azt nyilván 3-szor kell venni az átlagszámításnál: 3*2+2+1=9...
b) Pontosan ugyanúgy, ahogy az előbb. 19 játékosról van adat, a középső szám a medián, amelyik életkornál a legnagyobb szám áll a módusz.
c) Vannak a 22 alattiak, ezeket összeszámolod, ugyanígy a másik két kategóriát. Van három számod, ezeket pedig úgy ábrázolod, ahogy a csatolt képen is látszik szépen. Tudom mást téma, de te a tárgyak helyére írod a három csoportot, a százalékok helyére meg az összeszámolt játékosok számait.

3.
A fentiek alapján szerintem ez is menni fog, ha mégse akkor kérdezz bátran!

Remélem sikerül, jó munkát!
0