Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki elmagyarázná hogyan kell ezt felírni és kiszámítani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
602
Vékony rúd hossza 0 C fokon 1000mm, 100 C fokon 1002mm. Mekkora a lineáris hőtágulási együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, lineáris, c, együttható, hőtágulás, rúd
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Δl=l₀·α·ΔT⇒α=Δl/l₀·ΔT=2·10-3/1·100=2·10-5
1