Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek este 17:00re kéne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 olda (Margitszigetes)
1 feladat
Magyarázat:
hétfő
gergő: 37 perc alatt
levente: 35 perc alatt
A kettő fiú átlagát úgy tudom kiszámolni,hogy összeadod a két fiú hogy hány perc alatt tette meg az utat és azt elosztod kettővel így megkapod a két fiú átlagát.
Megoldás
37+35=72
72:2=36
36 perc alatt jutott el a 2 fiú..............
2.feladat
Magyarázat:
heti szigetkör (levente)
hétfő:35 perc
kedd:35 perc
szerda:30 perc
csütörtök :35perc
péntek: 36
szombat: 34 perc
vasárnap :34 perc
A hét napjait összeadod és elosztod a napok számával és megkapod az átlagot.
Megoldás
hétfő+kedd+szerda+csütörtök+péntek+szombat +vasárnap / 7
35+35+30+35+36+34+34 /7 =>239 /7=34 perc......................................................
35+35+30+35+36+34+34 : 7=>239:7= 34 perc
( / a tört alak)
a másodikat amit írtam úgy kell a számológép segítségével kiszámolni.
A kerekitett alakot írtam megoldásként 8amúgy a nem kerekített alak=> 34 perc és 14 másodperc 34,14 de itt a percet kérdezi ezért kerekíteni kell
3.feladat
Magyarázat:(Adatok felírása ) ami neked már meg van csak le kell olvasni
hétfő 37 perc
kedd 30 perc
szerda 28 perc
csütörtök 33 perc
péntek 36 perc
Úgyan úgy a hét napjai összeadod és elosztod azok számával de itt vigyázz csak a hétköznapi kell nem a heti.
Megolás:
hétfő +kedd+szerda+csütörtök+péntek /5
37+30+28+33+36 /5=> 164 /5= 33 perc................................................
37+30+28+33+36 : 5=>164:5 =33 perc
A kerekített alakot írtam megoldásként amúgy a nem kerekített alak => 32pec 8 másodperc vagyis 32,8 de itt a percet kérdezi ezért kerekíteni kell.
4.feladat
kedd:
Gergő=30
Levente= 35
átlag: (kedd)
30+35/2= 62/2=33 perc(32,5)= 1980 másodperc (1950)
30+35 :2= 62: 2= 33 perc
1 perc= 60 másodperc
Módosítva: 6 éve
0