Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Valaki segítene matek háziban előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A dobókockás:

Összes eset: 6-félét dobhatunk, tehát 6.
Kedvező eset: 3;4;5;6, tehát 4-féle lehet, így 4.
Valószínűség: 4/6=2/3=~0,6667=66,67%.

Az érmés:

Összes eset: 8 (ezeket felírod, és meglátod.
Kedvező eset: itt érdemes úgy számolni, hogy kiszámoljuk azokat, amik nem jók, és kivonjuk az összes esetből. Rossz eset: III, ebből 1 van, tehát a kedvező esetek száma: 8-1=7.

Valószínűség: 7/8=0,875=87,5%.
0