Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1733
Ha egy szám 15%-ához hozzáadunk 9/5-öt, akkor a szám 18%-át kapjuk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

A szám legyen x
(15/100)x+9/5=(18/100)x
9/5=(3/100)x
x=60 ez a szám
-1