Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS DOLGOZATOT IROK 11IG LE KELL ADNOM!

Főoldal » Középiskola » Matematika
652
Egy rombusz alakú papirsárkány átllóira merevitőrudakat teszünk, amelyeknek a hossza 80cm és 120cm. Mekkora a papirsárkány oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Pitagorasz tétel alkalmazásával:
(80/2)²+(120/2)²=oldalnak a négyzetével
1600+3600=a²
5200=a²
72,111...=a, így ennyi az oldala
0