Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irányvektort és normálvektort hogyan lehet meghatározni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Hogy kell irányvektort, és normálvektort meghatározni egyenes egyenletből?
11-3x=3y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11-3x=3y

Én a normálvektort szeretem leolvasni. Ehhez az x-es és y -osnak egy oldalon kell elnnis

11= 3x+3y

n ( 3,3)
x együtthatója az első koordináta és y együtthatója a második koordináta

pl. 2x-7y =4
n(2,-7) lenne

irányvektort ebből úgy kapunk, hogy a két koordinátát felcseréljük és az egyiket (mindegy melyiket)
-1 gyel szorozzuk..

Te feladatod
v( -3,3)

másik példa:
v( 7,2)
0