Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS DOLGOZATOT IROK! 11IG LE KELL ADNOM

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Egy háromszög A csúcsánál 76fokos, B csúcsánál 42fokos szög van. Mekkora szög van a C csúcsnál? Az ábrán a deltával jelzett szög mekkora, ha a behúzott vonalak szögfelezök? Iidoklást is irj!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek az összege mindig 180 fok
Így: a C csúcsnál: 180-76-42=62 fok van
B csúcsnál a szög fele: 42/2=21 fok
Az A csúcsnál a szögnek a fele: 76/2=38 fok
Így a delta melletti szög: 180 fok-38-21=121 fok
És a delta így 180-121=59 fokos
0