Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítség!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
670
Jenci márciusig 6 osztályzatot szerzett matematikából. Ekkor érdemjegyei átlaga 3,5 volt. Év végéig még egy dolgozatot írnak. Jenci szeretne év végén 4-est kapni, aminek a feltétele, hogy a 7 osztályzat átlaga elérje a 3,6-ot. Hányasra kell megírnia a hátralévő dolgozatot, hogy megkapja a 4-est év végén? Pótdolgozatra és javítófelelésre nincs lehetőség.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

6 osztályzattal az érdemjegyei összege: 6×3,5=21
7 osztályzattal kell hogy legyen: 7×3,6=25,2
Így 25,2-21=4,2
Ami azt jelenti hogy nem elég négyest szereznie ötöst kell neki.
0