Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia dolgozat!

Főoldal » Középiskola » Kémia
485
Összeöntünk 40,0 g 20,0 m/m%-os NaOH-oldatot és 160,0 cm3 vizet. Hány tömeg%-os lesz a keletkező oldat? A víz sűrűsége az oldás hőmérsékletén 1,00 g/cm3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A víz tömege 160,0 gramm.

40,0 gramm 20 t%-os oldatban 40,0 * 0,2 = 8 gramm NaOH van.

Az új oldat tömege 200,0 gramm lesz.

tömeg% = oldott anyag tömege (g) *100 / oldat tömege (g) = 8 g *100 / 200 = 4 tömeg%
2