Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia dolgozat!

Főoldal » Középiskola » Kémia
608
Hány mol/dm3 koncentrációjú a 20 tömeg%-os kénsavoldat, amelyet az akkumulátorok töltésére használnak, ha a sűrűsége 1,12 g/cm3? (Relatív atomtömegek: Ar(H)=1,0; Ar(S)=32,0; Ar(O)=16,0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
c = m/m%*10 / M * ró
c = 20*10 / 98g/mol * 1,12
c = 2,28 mol/dm3
0