Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGÖS, DOLGOZATOT IROK

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Egy egyenlőszárú háromszög szögeinek arány 2:2:5. Mekkorák a szögei? Indoklást is kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Egyik szöge: 2x
Másik szöge: 2x
Harmadik szöge: 5x
A háromszög belső szögeinek az összege mindig 180 fok.
Így 2x+2x+5x=180 fok
9x=180 fok
x=20 fok
Így a szögei 2×20=40, 2×20=40 és 5×20=100 fokosak a szögei.
0