Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Kérlek szépen segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sürgős nagyon
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kell a kör középpontja és sugara.

Középpontja a körnek az AB szakasz felezőpontja
A(2,-1)
B(-4,7)

felezőpont a koordináták átlaga
K első koordináta = (2-4)/2 = -1
K második koordinátája = (-1+7)/2= 3
K(-1,3)

sugár = KA hossza

KA vektor = A-K= (2,-1) -(-1,3)= (3,-4)

hossza = gyök ( 3 négyzete + -4 négyzete)
hossza = 5

kör egyenlete- lásd függvény tábla:
K(-1,3)
r=5

(x+1) négyzete + (y-3) négyzete = 5 négyzete
0