Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen gáz ez?

Főoldal » Középiskola » Fizika
597
Egy 0,5 literes tartályban 200 kPa nyomáson, 20°C hőmérsékleten 3,12 kg/m3 sűrűségű gáz van. Milyen gáz lehet ez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gáz, Nyomás, Sűrűség, kPa
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Tudjuk, hogy
p szer V = m/ M szer R szer T

Ez a képlet EGYETLEN állapothoz kapcsolódó adatokat fűz össze.

Átrendezve :
pMV = mRT

pM = (m/V) RT
pM = sűrűség szer R szer T

Ebbe mindent be kell írni helyes mértékegységgel és kappsz eg "M"-et-molári s tömeg.
Ezt a függvénytáblából kinézed....

p- nyomás Pascalban kell, Tiéd KPa
T -Kelvinben kell --t + 273

Térfogat köbméterben
R-egyetemes gázállandó

sűrűség--- kgram per köbméter
1

Csütök sztem ez a földgáz v mi xD
0