Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítség!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610
Az Erős Leszel SE kosárlabda-szakosztályába járó 10 tag életkorának átlaga 28 év. Egy játékos távozott közülük, így az ott maradt 9 játékos átlagéletkora 29 év lett. Hány éves volt aki elment a szakosztályból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10 tag életkorának összege: 10×28=280 év
9 tag életkorának az összege: 9×29=261 év
Így 280-261=19 éves volt aki elment.
0