Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1049
Tíz nyolcadikos fiú gokartozni ment. Volt köztük 14 és 15 éves is. Életkoruk összege 146 év. Hány 15 éves gyerek volt gokartozni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

14 éves: x ember
15 éves: 10-x ember
14x+15×(10-x)=146 év
14x+150-15x=146
-x+150=146
-x=-4
x=4
Így 4 ember 14 éves volt és 10-4=6 ember 15 éves volt
-1