Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SegÍtség

Főoldal » Középiskola » Matematika
2622
Egy kettőslétra egyik szárának hossza 195 cm. A kettőslétrát felállítottuk, mégpedig úgy, hogy a lábai
a talajon 95 cm távolságra vannak egymástól. Mekkora a kettőslétra nyílásszöge? (Vagyis mekkora a
szárak hajlásszöge?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sin(α)=47,5/195
α=14,1⁰
nyílásszög=β=2·α=28,2⁰
0