Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SegÍtség

Főoldal » Középiskola » Matematika
2341
Egy lejtő a vízszintessel 24°-os szöget zár be és 2,3 m magasra visz. Mekkora a lejtő hossza és a
vízszintesre eső merőleges vetülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a lejtő hossza legyen c és a vízszintesre eső merőleges vetülete legyen b
sin(24⁰)=2,3/c amiből c=5,65 méter
cos(24⁰)=b/5,65=5,16 méter
0