Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Sanyinak és Enikőnek összesen 2500 forintja van. Mennyi ebből Sanyié ha
a,Enikőnek 300 forinttal több pénze van mint Sanyinak?
b, Enikő pénze 4-szer annyi, mint Sanyié
c, Ha Enikő pénze úgy aránylik Sanyiéhoz, mint 2:3
d, Ha Sanyi pénze 100 forinttal több, mint Enikő pénzének 2-szerese?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

s+e=2500
a,
e+300=s
2×e+300=2500
2e=2200
e=1100
1100 van Sanyinak és 1400 Enikőnek.
b,
4e=s
Így 5e=2500
e=500
Enikőnek 500, és Sanyinak 2000 forintja van
c,
Enikőé: 2x
Sanyié: 3x
5x=2500
x=500
Így Enikőnek 1000, és Sanyinak 1500 forintja van.
d,
2e+100=s
2e+100+e=2500
3e=2400
e=800
Így Enikőnek 800, míg Sanyinak 1700 forintja van





-1