Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Két halom alma tömegének aránya 1:3. Ha mindkét halomhoz még 50kg-ot tesznek, akkor a második halomban 2-szer annyi alma lesz,mint az elsőben.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik alma tömege: x
Másiké: 3x
(x+50)×2=3x+50
2x+100=3x+50
100=x+50
x=50
Így 50 és 150 kg
-1