Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
435
230 Voltos főzőlap áramfelvétele 2,5 Amper.
a) mekkora a teljesítménye?
b) mennyi energiát fogyasztott 20 perc alatt? (kWh-ban)
c) mennyibe kerül ez nekem? (1kWh ára 40Ft)
d) mekkora a fűtőszál ellenállása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a) P=U·I=230·2,5=575W=0,575kW
b) E=W=U·I·t=P·t=0,575kW·1/3óra=0,19kWh
c) 40·0,19=7,6Ft
d) R=U/I=230/2,5=92Ω
0