Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
496
Nagyon megköszönném annak aki segít!
Feladat: Egy 600 kg tömegű versenyautó álló helyzetből 400 m hosszú úton gyorsult fel 180 km/h sebességre. Mekkora lett a mozgási energiája? Mekkora volt a gyorsító erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Em=1/2·m·v²=1/2·600·50²=750000J=750kJ
s=a/2·t² és v=a·t ezekből⇒a=v²/2·s=50²/2·400=3,125m/s²
F=m·a=600kg·3,125m/s²=1875N=1,875kN
0