Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
840
egy gömbben amiben víz van és az átmérője 6 m és a vizet átötntjük egy téglatestbe aminek az alapja 10 m a másik oldala 2,5 m mennyi a térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod a gömb térfogatát (V=(4*r3*pi)/3)
Ennyi lesz a téglatest térfogata is. (Feltételezve, hogy mindkettő tele van vízzel.)

A téglatest térfogat képletébe (V=abc) visszahelyettésítve egy elismeretlenes egyenletet kapsz, melyet megoldva megvan a harmadik él is.

Így a téglatest felszíne (A=2*(ab+ac+bc) könnyen kiszámolható.

Ha több segítség kell, szólj, s levezetem. :)
0