Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
714
1.A háromszög alfa szöge 54 fokos. A béta szög az alfának a 2/3 része. Mekkora a béta illetve a gamma szög?
2.A háromszög "a" oldala 20,5 cm. A hozzátartozó "" magasság az "a"-nak 60 %-a. Mekkora a háromszög területe?


Légyszíves segítsenek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1.feladat
alfa=54 fok
béta=54×(2/3)=36 fok
gamma=180-54-36=90 fok
2. feladat
a=20,5 cm
magassága: 20,5×(60/100)=12,3 cm
Területe: a×m=(20,5×12,3)/2=126,075 cm² a területe
0