Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7 osztály valaki tudna segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2025
1.) Két szám közül az egyik a másiknak a négyszerese, különbségük 36. Melyik ez a két szám?
2.) Ha egy szám háromszorosából elveszünk 32-t, akkor ugyanannyit kapunk, mint ha a szám kétszereséhez hozzáadunk 20-at. Melyik ez a szám?
3.) Ha egy szám 12-szereséhez 86-ot adunk, akkor 470-et kapunk. Melyik ez a szám?
4. ) 15 ugyanolyan ládából eladtak 160 kg gyümölcsöt, így 8 láda és 15 kg gyümölcs maradt. Hány kilogramm gyümölcs volt egy-egy ládában?
5.) Zsuzsi 3 tábla csokoládét és 96 Ft-ért rágógumit vásárolt. A nővére 2 tábla ugyanolyan csokoládét vásárolt, és így 240 Ft-tal kevesebbet költött. Mennyibe került egy tábla csokoládé?
6.) Kati 2 kg banánt és 3 db 42 Ft-os csokit vásárolt. 1002 Ft-ot fizetett. Mennyibe került egy kilogramm banán?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
Egyik szám:x
Másik szám: 4x
4x-x=36
3x=36
x=12
Így 12, és 4×12=48 ez a szám

2.feladat
3x-32=2x+20
x-32=20
x=52
Így 52 ez a szám.

3.feladat
12x+86=470
12x=384
x=32 ez a szám

4.feladat
Láda legyen x
15x-160=8x+15
7x-160=15
7x=175
x=25 kg gyümölcs volt egy ládában

5.feladat
3x+96=2x+240
x+96=240
x=144 Ft-ba került egy táblacsoki.

6.feladat
2 kg banán+3×42 Ft=1002 Ft
2 kg banán=876 Ft
1 kg banán: 438 Ft

















0