Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 32 lapos magyar kártyából visszatevés nélkül kiválasztunk 6 lapot.

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
A 32 lapos magyar kártyából visszatevés nélkül kiválasztunk 6 lapot.
a.) Mi a valószínűsége, hogy lesz közöttük zöld?
b.) Mi a valószínűsége, hogy pontosan 2 hetes lesz közöttük?
Előre is kösbözöm a választ.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset = 32 alatt a 6 = (32 6) = 906192

Lesz benne kérdést majdnem mindig a negálttal oldjuk meg: összes- rosszak= összes eset - nincs benne zöld
Nincs benne zöld : 24 nem zöldből kell kivenni 6 ot = 24 alatt a 6 =134596
lesz benne = 906192-134596 = 771596

val sz = 771596/906192

hetesből van 4db
nem hetesből van 28 db

minkét csoportból kettőt kell kivenni és utána párba rakni őket

Neve: hipergeometriai eloszlás képlet függvénytáblában benne van (csak emelt szinten kell)

( 4 alatt a 2) szor (28 alatt a 2) = 6 szor 378= 2268

valsz = ez osztva az összes esettel
0